Monday 19 June 2023

Biar ada ilmu...

Zaman sekarang, content creator atau bahasa Malaysia sebut 'pencipta kandungan/bahan" dah jadi satu kerjaya, cuma tak ada pay slip je. Ramai, berderu-deru anak muda jadi content creator, ada yg bagus contentnya, ada yg entah apa-apa dan ada juga yg so so. Aku baca mana yg aku rasa bermanfaat dan yg content macam '$#@^&*' tu aku ignore jelah. Apa yg aku nak cakap, kalau nak jadi content creator, kena ada ilmu ya dik. Jangan nak buat silat pukul angin bodohkan follower sbb follower pun ada mata, ada fikiran. Apa ke jadah silat bawa kuali sepak angin..aku tengok pun pelik!

1 comment:

Patin Tempoyak Kak Nik..

Saya tak pernah cuba patin tempoyak di Kedai Kak Nik walaupun dah banyak kali ada rakan beritahu masakan patin di kedai berkenaan sedap d...