Monday 13 May 2024

Sihat itu kekayaan..

Benar sangat kan pepatah Health is Wealth. Kerapa juga saya dengar orang kata jika hari tua anda dijalani dalan keadaan sakit atau tidak sihat, harta atau duit banyak pun tak berapa nak bermakna sebab tak boleh nak berjalan atau melakukan sebarang aktiviti lantaran keadaan kesihatan yang tidak mengizinkan. Justeru, jaga kesihatan dan jangan berasa tua sebelum waktunya. Ya, saya sentiasa kata pada diri Shasha berkerjalah selagi mampu, lakukan apa sahaja aktiviti semahu yang boleh dan bila beribadat, ingatlah pada Allah seolah-olah sebentara cuma lagi hidup yang masih bersisa.
15 hingga 19 Mei ini ada eventb Act Sooner Live Better di Bandar Utama, jom kita pi cek kesihatan dan tengok apa-apa panduan kesihatan yang boleh dilakukan..jumpa kat sana ya:)

1 comment:

Patin Tempoyak Kak Nik..

Saya tak pernah cuba patin tempoyak di Kedai Kak Nik walaupun dah banyak kali ada rakan beritahu masakan patin di kedai berkenaan sedap d...